HUR

FN:s Värlsdag för Mental Hälsa 2023

Av Vårsta Reception17 okt, 2023

Fn:s Världsdag för mental hälsa uppmärksammades tisdagen den 10 oktober på Samblioteket i Härnösand och livestreamades. Här nedan presenteras kvällens aktörer och hör av dig om du har frågor kring innehållet!

Stark och gripande föreläsning av Hjärnkoll Västernorrlands ambassadör Emilia Qvarnström. Hon fick oss att öka förståelsen kring hur vi har det hemma då vi växer upp påverkar hur vi mår och fungerar i livet och skolan. Men också hur man kan göra för att ta sig ur negativa spiraler. Jättefint och hoppingivande.
https://vasternorrland.hjarnkoll.se/

Det bjöds på värdefulla inputs från Barn- och ungdomsentrén som finns till hands för barn som är mellan 7-14 år och under nästa år kommer det utökas till 17 år. Deras tjänster är en första kontakt för barn och unga som märker av ett inre mående som inte känns bra. De har telefonnummer 060-67 76 00
https://www.1177.se/…/Barn-och-ungdomsentren-psykisk…/

Enheten för anhörig- och närståendestöd samt det fina Hundteamet var på plats. Hundarna var lediga just denna kväll men vi fick ta del av deras duktiga arbete genom presentationen. Dessa verksamheter arbetar aktivt tillsammans för att stötta både ungdomar och äldre vid behov.
https://harnosand.se/…/enheten-for-anhorig–och…

1177 var på plats för att berätta om sin hemsida där man finner mycket läsbart och konkret om psykisk ohälsa.
https://www.1177.se/Vasternorrland/liv–halsa/psykisk-halsa/

Tina Höglund från Attention Sundsvall berättade om deras verksamhet som arbetar för att personer med NPF ska bli bemötta med respekt och få det stöd de behöver i skolan, på arbetsmarknaden, på fritiden och i samhället.
https://sundsvall-timra.attention.se/

Linda från oss på Vårsta HUR presenterade vår verksamhet och föreläste kort om stress och mental hälsa samt gav några verktyg som fungerar då det hettar till.
https://www.varstahur.se

Kvällen var ett samarbete mellan Hjärnkoll, NSPH, Härnösands kommun, Psykiatrin i Sollefteå, Anhörig- och närståendestöd, Region Västernorrland och Vårsta HUR.

Ett stort tack till alla som bidrog!