Vi använder cookies     Läs mer
 

Nu bygger Vårsta Diakonigård


Nu bygger Vårsta diakonigård
ett trygghetsboende i Härnösand.

Det blir 20 smakfulla lägenheter med balkonger och ett stort gemensamhetsutrymme där man kan äta tillsammans och umgås. Vi bygger 1:or, 2:or och 3:or som är inflyttningsklara i november 2015. Det är Fristad, en gång Västernorrlands första privata vårdhem, som nu byggs om för att återigen erbjuda boende till äldre i trygg och fin miljö.
Vårsta:s trygghetsboende Fristad är inte enbart ett hus att bo i utan väl integrerat inom Vårsta:s område med fin miljö och gemenskap. Till exempel är Vårsta trädgård en unik miljö som de boende på Vårsta har på området. Vårsta diakonigård har mångårig erfarenhet av betydelsen en trädgård för välbefinnandet och oavsett ålder mår man bra av tillgången till gröna miljöer. Närheten till Vårsta restaurang är också en ovärderlig tillgång för våra boenden. Andra aktiviteter på området som man kan ta del av då vi samarbetar med Domkyrkoförsamlingen är Vårsta slöjd och helgmålsböner i Diakonisshuset.
På ett trygghetsboende finns kravet att man fyllt 70 år (för makar, sambor eller syskon räcker det att en av parterna fyllt 70). Fokus i konceptet trygghetsboende är gemenskapen snarare än vård. Därför kommer det också att anställas en värd/värdinna vars ansvarsområde är inriktat på gemenskap och aktiviteter inom boendet.
Vi kommer också att bjuda in alla som lämnat intresseanmälan till ett informationsmöte under mars månad.

För mer information välkommen att kontakta
Ninni Smedberg,
Tel 0611- 51 10 42, 070- 881 25 36
e-post Ninni.Smedberg@varsta.se

Aktuellt

2017-09-13
16 september finns Syster Ester på Korsmässomarknaden i Härnösand ...
2017-06-21
Nu är årsredovisningen för 2016 klar. Klicka här för att läsa Årsredovisningen...
2017-05-04
De här små godingarna bjuder vi på! Välkomna att besöka oss på Härnösands för...